El divendres vaig anar a un taller de cuina del David Lienas que organitzava Bonpreu, aquesta vegada estava dedicat al pa i vaig disfrutar moltíssim. Va fer diferents varietats de pa, coca de recapte i pizza i ens va explicar moltíssimes coses sobre els diferents tipus de farines i el procés de fermentació del llevat. Va ser una classe molt interessant.
Quan del forn van sortir els diferents panets que havia fet en David em van entrar moltes ganes de fer-los llavors mateix i quan els vaig provar vaig decidir que aquest cap de setmana ens els menjaríem a casa. A ell li van sortir molt macos i molt esponjosos, sembla tan fàcil quan ho fa un altre!! Jo encara he de millorar moltíssim, però de moment la panera feia el seu goig.
He fet pa de llet amb nous i olives, pa de formatge amb pebre vermell i pa de bacó amb cervesa negra.
Ingredients pa de llet amb nous i olives:
- 250 gr de farina de força
- 15 gr de llevat premsat
- 125 gr de llet
- 5 gr de sucre
- 10 gr de sal
- 15 gr de nous trossejades
- 15 gr d'olives negres
- 20 gr de mantega fosa
Ingredients pa de formatge amb pebre vermell:
- 250 gr de farina de força
- 15 gr de llevat premsat
- 125 gr d'aigua
- 5 gr de sucre
- 10 gr de sal
- 25 gr de formatge ratllat emental
- pebre vermell picant
Ingredients pa de bacó amb cervesa negra:
- 250 gr de farina de força
- 15 gr de llevat premsat
- 125 gr de cervesa negra
- 5 gr de sucre
- 10 gr de sal
- 40 gr de bacó picat
- un rajolí d'oli d'oliva verge extra
Preparació:
- Per qualsevol varietat de pa cal desfer el llevat amb els líquids (aigua, llet o cervesa segons la varietat que es faci).
- A part barrejar la farina, la sal, el sucre i el reste d'ingredients segons la varietat.
- Afegir el llevat desfet amb el líquid al bol de la farina i treballar la massa fins que sigui elàstica, 15 minuts aproximadament.
- Fer una bola i deixar en un bol tapat amb paper de film en un lloc on no hi hagi corrent d'aire i amb una temperatura d'entre 20 i 40 graus, a més temperatura llevarà abans. Jo ho vaig deixar sota d'un llum durant una hora.
- Una vegada la massa hagi fermentat pastar-la una mica per que deixi anar l'aire i donar forma al pa, posar-los en una safata de forn enfarinada i deixar fermentar durant un quart d'hora.
- Abans de coure el pa es pot pintar amb aigua o ou.
- Coure el pa entre 220 i 250 graus els primers 5 minuts i baixar uns 30 graus la temperatura per que es cogui per dins durant uns 10 minuts.
- Deixar refredar i ja està llest per ser menjat.
Quin goig de panera!, ja em veig obrint-los i untats amb tomàquet i oli omplint-los de bon fuet, pernil...o d'acompanyament per sucar...a mi només m'agrada el BON pa, i aquests t'han quedat dignes del millor forn!.Espero veure't el dia 8, a reveure guapa!(crec que la botiga de colorants és al costat del caprabo de l'Illa, és que jo encara no la conec)
ResponEliminaHas fet els pans sense massa mare, suposo, perquè la massa mare s'ha de fer durant uns quants dies i des de divendres, no hi ha temps, oi?. Doncs t'han quedat fantàstics!
ResponEliminaFan molt bona pinta!!!
ResponEliminaT'han quedat molt bé, trobo que sí que t'han pujat ;)
ResponEliminaAmb l'oloreta que sortia del forn, jo també em vaig animar a provar unade les receptes... he fet la coca de recapte i surt molt bona!
T' han quedat molt bé! Jo també hauria gaudit moltíssim d' aquest curs donçs fer pa m' encanta. I suposo que vau aprendre moltes coses sobre el pa. Qué interessant!
ResponEliminaEls provaré tots, em semblen molt originals!
ResponEliminaEn aquesta classe també i va ser el Miquel que va torna molt i molt il•lusionat amb els panets, quan jo torni a esta en forma ens posaren a provar amb el pa. Dons veien aquets panets sem farà molt llarc.
ResponEliminaPetonets
Mercè, amb tomàquet boníssims, tot i que els del David eren més flonjos. Ens veiem el dia 8.
ResponEliminaGlòria, sí, ho he fet sense massa mare, segurament no m'han quedat tan bé però jo ja m'hi conformo.
Laura, a veure quan t'animes tu!!
Gemma, per mi va ser la millor classe del David, segur que posaré en pràctica totes les receptes. Ja he vist la teva coca té una pinta fantàstica.
Anna, va ser molt interessant, ens va explicar moltes coses interessants, va ser aprofitada 100%.
Visc a la cuina, jo els he trobat genials tots tres tipus. Ja m'explicaràs!!
Fem un mos, ja vaig veure en Miquel, crec que va ser una classe interessant per tothom. Que et recuperis aviat!
T'han queda't genials aquests panets!! Nosaltres he fet el de bacó i cervesa negra... i boníssim!
ResponEliminaT'han quedat genials!!! :) Tenia ganes de que algú els fes per tenir la recepta. :)
ResponEliminaPetons!
Gent jove pa tou, tots estan molt bons, no sabria dir quin m'ha agradat més. Va ser una classe genial!!
ResponEliminaMercè, prova'ls de fer segur que tenen èxit.