diumenge, 23 de maig del 2010

Amanida de pollastre amb vinagreta d'olives



El dimecres vaig anar a un taller de cuina de l'espai del consum Bonpreu que donava en Pep Nogué. Era la primera vegada que hi anava i em va agradar moltíssim per que a part d'aprendre receptes noves en Pep ens va explicar trucs per aplicar a la cuina de cada dia i anècdotes molt divertides.

Mentre ens ensenyava a fer aquesta amanida ja tenia clar que la la faria per dinar aquest dissabte, i al final del taller quan la vaig provar ja no en tenia cap dubte.


La vinagreta que acompanya aquest pollastre ens pot servir per acompanyar qualsevol amanida, la veritat es que a casa ha tingut molt èxit i els plats han quedat ben nets de tant sucar-hi pa.

Ingredients (per a 4 persones):

  • 1 mango
  • 2 pomes golden
  • 3 pebrots verds
  • 2 pits de pollastre
  • oli, sal i pebre
Preparació:

  1. Tallar a tires els pebrots i saltejar-los amb una mica d'oli i sal en una paella i reservar.
  2. Tallar a tires les pomes i el mango.
  3. Salpebrar el pollastre, coure'l a la planxa i deixar-lo refredar.
  4. En un bol barrejar les fruites amb els pebrots i servir-ho d'acompanyament del pollastre amanit amb una vinagreta d'olives. També es pot barrejar tot en un bol i servir a taula els plats.
Ingredients per a la vinagreta:
  • 200 ml d'oli extraverge
  • 50 ml de vinagre de mòdena
  • 100 gr d'olives negres sense pinyol
  • sal
Preparació:

  1. En un pot posar tots els ingredients menys la sal i triturar amb un batedor elèctric.
  2. Rectificar de sal si és necessari.

10 comentaris:

  1. En Pep Nogué és genial, ens agrada moltíssim, és un pou de saviesa, oi?
    Aquesta salsa tan tropical és meravellosa!

    ResponElimina
  2. Una amanida ben atractiva i ben refrescant!. El pitjor, treure els pinyols de les olives negres, oi?

    ResponElimina
  3. M'agrada molt posar fruites a l'amanida i aquesta es genial. La salsa també sembla boníssima!

    ResponElimina
  4. Una salseta ben bona per aquesta amanida amb fruites i pollastre. Mmmm

    ResponElimina
  5. Ei cristina, aquest el vas tastar a gust,eh?... el del Pep gairebé només l'olor...je,je. T'ha quedat molt ben presentat, a mi va ser la recepta que més em va agradar.A reveure!

    ResponElimina
  6. En Pep Nogué és genial, oi?
    M'agrada molt aquest acompanyament de fruites, el trobo molt original. I la vinagreta sensacional!

    ResponElimina
  7. La tenim pendent, dons en Miquel que també va ser a la classe d’en Pep Nogué, diu que es molt bo, però desprès de veure aquesta teva la provaré molt aviat.
    Molts petons

    ResponElimina
  8. La cuina vermella,
    no havia anat mai a cap taller d'en Pep Nogué i m'ho vaig passar molt bé. La salsa fantàstica.

    Glòria,
    la veritat és que vaig comprar olives sense pinyols per anar més ràpid.

    Visc a la cuina,
    a mi també m'agrada molt combinar les amanides amb la fruita.

    Anna,
    la salsa boníssima i l'amanida molt refrescant.

    Mercè,
    de seguida vaig pensar que la faria el dissabte, la vaig trobar molt bona. M'he apuntat el dia 8 a artero.

    Gemma,
    vaig disfrutar molt amb en Pep Nogué, molt divertit i interessant.

    Fem un mos,
    vaig coincidir amb en Miquel, prova-la segur que t'agrada!!

    ResponElimina
  9. Jo vaig tastar-ho a Vinyols i em va semblar excel·lent. Sobretot la salseta! Aquest plat sí que m'animaré a fer-lo.

    ResponElimina
  10. Vaig tenir la sort de tastar-lo, l'Ori m'en va portar una mica i... es exquisit !!! Cris, no vaig recordar-me de fert'en el comentari en directe... vem estar tant estressats el cap de semtemana!!!!
    Gràcies per tot (taller, fotos, recull de l'estada...).
    Ets un crack!

    ResponElimina