Aquest és el segon plat que vaig fer el dia que van venir els meus sogres a dinar per celebrar les festes de Nadal. La recepta és de la Mireia Carbó, la va explicar al programa de RAC1 Tot és possible. No sé que hauria fet aquests nadals sense la ella, és la que m'ha inspirat en tots els meus àpats i per acabar-ho d'arrodonir els Reis m'han portat els dos llibres d'ella que em faltaven (La cuina que no amoina i La cuina et dóna joc), com dic jo m'han portat molt "CARBÓ" !!!!
Aquest plat es deixa preparat i mentre es menja el primer s'acaba de coure al forn, no dóna massa feina i és molt bo. S'acompanya d'una salsa de pinyons.
Ingredients: (4 persones)
- 4 supremes de salmó
- 2 peres conference
- 1 llauna de fetge d’ànec
- 8 carquinyolis
- 4 llesques de pernil ibèric
- 1 cullerada de mantega
- 2 cullerades de sucre
- fideus d’arròs
- sal
- pebre
- oli de gira-sol
Preparació:
- Pelar i tallar les peres a làmines fines.
- En un cassó fer un carmel amb el sucre i la mantega. Quan tingui un color daurat caramel·litzar les peres.
- Triturar els carquinyolis, han de quedar a trossets no farina.
- Salpebrar les supremes i posar-les una safata per anar al forn.
- Pintar-les amb una capa fina de fetge d'ànec.
- A sobre fer una segona capa amb els carquinyolis picats.
- Una tercera capa amb les peres caramelitzades.Cobrir amb el pernil ibèric.
- Coure-ho al forn a 200º durant uns 10 minuts.
- Per la guarnició fregir els fideus d'arròs en abundant oli de gira-sol molt calent. Es fa en un moment i s'ha de vigilar ja que el volum es quatriplica en un segon, feu-ho de poc en poc.
Ingredients per a la salsa:
- 200 ml de nata liquida
- 50 g de pinyons torrats
- 1 culleradeta de mel
- sal
Preparació:
- Bullir la nata amb els pinyons torrats i una culleradeta de mel.
- Triturar-ho fora del foc.
- Tornar a posar-ho al foc, de seguida s'espesseix i ja tindrem feta la salsa.
Un bon plat de festa. Segú que estava molt bo.
ResponEliminaPetons
Je je je.. aquest Carbó que t'han portat els Reis és moooolt bon regal! :)
ResponEliminaLes receptes de la Mireia sempre triomfen, són senzilles i agraden molt. Ja vaig sentir aquesta recepta, ha de ser delicosa!
Aquest "carbó" no sap greu que te'l portin els Reis, eh?. Ara, a fer-los servir i a ensenyar-nos-ho!
ResponElimina