Aquest any els Reis de casa nostra han portat oli picant per tothom.
Aquest estiu quan estàvem a Gaüses en Joan Vives ens va explicar com feia aquest oli i ens en va portar un pot. Des d'aquell moment que vaig pensar que ja tenia el detallet que cada any els Reis d'Orient porten a casa a tots els padrins i padrines dels meus fills i com a complement dels regals als avis.
La meva idea era posar-ho en unes ampolles de vidre, però no en vaig trobar cap que m'agradés i al final vaig decidir-me per aquests pots. Les etiquetes amb els noms els vaig fer amb una galeta de mantega amb forma d'estrella de reis i el nom amb glaça de colors.
Ingredients:
- oli d'oliva de 0,4º
- caienes
- alls
- pebre de colors en gra
- claus d'olor
Preparació:
- A cada pot o ampolla posar-hi un o dos grans d'all pelats unes quantes caienes, una mica de pebre en gra i uns quants claus d'olor. La quantitat de cada cosa depèn de si ho voleu més picant o menys.
- Omplir el pot o l'ampolla amb l'oli.
- Deixar reposar durant uns 3 mesos. Si voleu accelerar el procés es pot escalfar l'oli amb tots els ingredients sense que arribi a bullir.
Hola Cristina, aquest oli surt molt bó, per amanides, pizzes. Tinc un de molt semblant i ja s' està acabant.
ResponEliminaPetons.
Un arjolí d'aquest oli picant i t'anima qualsevol plat, eh? Segur que et fa passar el fred de cop ;)
ResponEliminaAvui una recepta potent 100%!!!!
ResponEliminaMolt bon detall, aquest oli segur que és molt bo. Ja provaré de fer-ne.
ResponElimina