Aquest és el primer any que faig postres pel dia de Nadal i la veritat és que van agradar molt!
La recepta la vaig aprendre al curs de cuina que va fer la Mireia Carbó al Club social Caprabo dedicat a plats de Nadal. Hi vaig anar amb el Marcel i a part de passar-ho molt bé he aprofitat tots els menús per aquestes festes.
Us recomano que ho feu, dóna molt poca feina i quedeu molt bé amb els convidats.
Si no us voleu complicar la vida amb l'estel de carmel ho podeu decorar amb mitja neula o unes ametlles torrades.
Ingredients (per 6 persones):
- 75 gr de torró de Xixona
- 1 cullerada de sucre
- 2 ous
- 250 gr de mascarpone
- melindros (dels durs)
Per l'almívar:
- 50 gr de sucre
- 200 ml d'aigua
- un bon rajolí de moscatell
Per l'estel de Nadal:
- sucre
- ametlles laminades
- sucre de llustre
Preparació de l'almívar:
- En un cassó posar-hi el sucre, l'aigua i el moscatell.
- Posar-ho al foc sense remenar fins que bulli.
- Retirar i deixar refredar del tot.
Preparació del tiramisú:
- Muntar les clares a punt de neu.
- Amb unes varilles batre els rovells i el sucre fins que doblin el volum.
- Barrejar el mascarpone.
- Ratllar el torró i afegir-ho a la barreja anterior, remenar fins aconseguir una crema fina.
- Incorporar-hi les clares i remenar suaument.
- A dins de cada copa posar-hi un melindro remullat amb l'almívar. Jo he partit els melindros en tres parts i a cada gotet n'hi he posat dos trossos. El melindro no ha de quedar molt remullat, com deia la Mireia posem un tros a l'almívar i contem a tres i ja el podem col·locar a la copa.
- A continuació posar la crema cobrint els melindros.
- Deixar-ho reposar a la nevera i servir molt fred. Millor fer-ho d'un dia per l'altre.
Preparació de l'estel:
- Fer un sucre cremat amb una mica de sucre i una mica d'aigua (no remenar mai).
- Quan agafi color treure'l del foc i amb l'ajuda d'una cullera fer un estel a sobre d'un paper de forn.
- Abans que es refredi posar unes ametlles laminades que podem torrar al forn.
- Abans de servir escampar una mica de sucre de llustre per sobre i col·locar l'estel a sobre de la copa.
Per netejar el pot del sucre cremat ompliu-lo d'aigua i poseu-lo al foc a bullir, el sucre es disoldrà i es podrà netejar fàcilment.
Segur que tothom va escurar el got fins a l'última cullerada, oi? Aquest tiramisú és una delícia, les receptes de la Mireia no fallen mai ;)
ResponEliminaT'han quedat genials, amb una super-estrella espectacular.
ResponEliminaUna abraçada
Quina recepta més bona, Cris. Em sembla genial. Un petó.
ResponEliminaQué bo i molt adient per aquestes festes.
ResponEliminaptns.
Trobo que son unes postres molt originals, però l'estel de caramel m'encanta per decorar qualsevol postre.
ResponEliminaMònica