Quan avui m'he aixecat feia un dia molt gris i tot i que no feia fred me recordat d'aquesta sopa.
La meva mare ens la feia moltes vegades, ella m'havia explicat que la seva mare també els en feia i que en deien així perque la primera vegada que n'havien menjat havia estat a un poblet de la Cerdanya francesa anomenat Er.
Aquesta sopa és ràpida de fer i si en fas una bona olla la pots fer servir per més d'un sopar.
Ingredients:
- 4 porros
- 8 patates
- un os de pernil
- sal i pebre
- pa fregit
Preparació:
- Netejar i tallar els porros a rodanxes.
- Pelar i tallar les patates.
- En una olla (jo ho he fet amb la de pressió) posar els porros, les patates, l'os de pernil i cobrir-ho amb aigua.
- Afegir sal i pebre al gust.
- Coure-ho fins que el porro i la patata s'hagin estovat. Jo ho he tingut 8 minuts a l'olla de pressió.
- Treure l'os i triturar-ho fins que quedi una crema ben fina. Perque no em quedi massa clar jo trec una mica d'aigua abans de triturar i si cal després li vaig afegint.
- Jo ho acompanyo amb uns dauets de pa fregit.
- S'ha de servir ben calent.
Molt reconfortant i boníssima, amb el toc de l'ós de pernil ha de ser genial. petons.
ResponEliminaAquestes sopes ben calentones són les que vénen més de gust quan ets al Pirineu i a fora fa fred... Escalfent i et retornen al món dels vius!
ResponEliminaBen bona aquesta sopa, i fàcil de fer.
ResponEliminaptns
Ara és temps de sopetes i cremetes i aquesta de porro amb gustet de pernil ha de ser de les repetir!. Vols dir que en queda per a l'endemà?
ResponEliminaLa setmana passada vam pensar cadascuna al seu blog amb una sopeta, jejeje..Què bones i reconfortants. Mmmm...
ResponEliminaEster, jo no puc entrar al teu blog!!
ResponElimina