dilluns, 15 de juny del 2009

Pastís de mousse de llimona amb cobertura de maduixes

Aquest diumenge hem fet una trobada de cosins Capdevila a Gaüses, comptant grans i petits erem 29, ja que a última hora hem tingut 7 baixes.

El dia ha sigut molt intens: els més matiners han anat a la platja, després hem tingut un dinar fantàstic on cada família portava alguna cosa, sobretaula, joc de pistes pels més petits, concert amb l'estrena mundial de l'himne de la família, berenar, sessió fotogràfica, joc de pistes pels mitjans i finalment joc de pistes que han organitzat els nens pels pares. Hem acabat a l'ermita de Sant Roc amb els pares fent el joc del mocador.

cosins i cosines

nens i nenes

el cor

Jo de postres he fet aquest pastís que he tret del llibre de la Mireia Carbó "La cuina salvavides". Aquest pastís té totes les virtuts, és fàcil de fer, vistós, es fa el dia d'abans i és molt refrescant. Ha anat molt bé per passar la calor.

Ingredients:
  • 4 o 5 llimones
  • 400 ml de nata per muntar
  • 100gr de sucre
  • 5 fulls de gelatina

per a la base:

  • 175gr de galetes
  • 100gr de mantega
  • 1 cullerada de sucre

per a la cobertura:

  • 1 pot de confitura de maduixes
  • 2 fulls de gelatina
  • 50ml d'aigua

Preparació de la base:

  1. Escalfar el forn a 180º.
  2. Triturar les galetes amb una picadora.
  3. Barrejar-les amb el sucre i la mantega fosa.
  4. Col·locar la pasta al fons d'un motlle desmuntable apretant amb una cullera.
  5. Coure-ho durant 10 minuts i deixar refredar.

Preparació del pastís:

  1. Posar a hidratar la geltina amb una mica d'aigua freda.
  2. Fer el suc de les llimones, barrejar-lo amb el sucre i escalfar-ho ben calent.
  3. Fora del foc afegir-hi la gelatina escorreguda i remenar-ho fins que quedi fosa. Deixar refredar una mica.
  4. Semimuntar la nata que ha d'estar molt freda.
  5. Afegir la nata a la barreja de llimona en dos cops.
  6. Cobrir el motlle amb la barreja i deixar a la nevera durant una hora com a mínim.

Preparació de la cobertura:

  1. Hidratar la gelatina amb una mica d'aigua freda.
  2. Escalfar l'aigua en un cassó i fora del foc afegir-hi la gelatina bén escorreguda.
  3. Barrejar la confitura amb la gelatina dissolta encara calenta sense deixar de remenar.
  4. Passar la salseta per un colador fi.
  5. Cobrir el pastís amb aquesta preparació i deixar-lo a la nevera com a mínim durant 30 minuts.

4 comentaris:

  1. Jo tinc la SORT d'haver-lo provat i és un pastís boníííííííssim!

    Enhorabona!



    Per cert el COR: E S P E C T C U L A R !

    ResponElimina
  2. Cris, doncs si és de la Mireia, no calen més introduccions!! S'haurà de provar! ;) A més, és dels que vénen de gust amb la calor, oi? :) Genial!
    Petons!

    ResponElimina
  3. Jo també el faig molt semblant però amb melmelada de gerds i és boníssim!, a més t'ha quedat perfecte.
    Fins aviat
    Mònica

    ResponElimina
  4. Aquestes trobades de cosins i familiars són molt divertides. I si de postres pots disfrutar d'un pastís tan bo i refrescant com aquest... genial, és la cirereta del pastís a la trobada familiar!

    ResponElimina