Avui és el dia internacional de la croqueta i a casa nostra no podien faltar a taula. He aprofitat per estrenar el cistellet de servir que em van portar els reis.
He de reconèixer que de petita vaig estar "putejant" a la meva mare dient que no m'agradaven les seves croquetes i que eren moooolt millor les que comprava congelades. Per sort el meu paladar va millorar amb els anys i vaig acabar gaudint de les croquetes de la meva mare, a mi mai m'han sortit tan bones. Cada vegada que en faig penso en ella.
A diferència de la meva mare jo n'he fet de molts gustos diferents, i aquesta vegada de ceba caramel·litzada i formatge de cabra que ens han agradat moltíssim. La recepta l'he tret de Recetas de cocina, tot i que l'he adaptat per thermomix.
Ingredients:
- 50 ml d'oli
- 100 gr de mantega
- 170 gr de farina
- 800 ml de llet
- 1 rulo de formatge de cabra de 200 gr
- 3 cebes
- un rajolí de vinagre balsàmic de Mòdena
- 4 cullerades i mitja de sucre
- 3 ous
- farina blanca
- farina de galeta
- oli per fregir
- sal, pebre i nou moscada
Preparació:
Ceba caramel·litzada:
- Tallar les cebes en juliana.
- Coure-les amb una mica d'oli i sal a foc lent i amb la tapadora posada durant 30 minuts.
- Afegir el sucre i pujar el foc perquè es caramel·litzi la ceba.
- Anar remenant i de mica en mica anirà agafant color.
- Posar un rajolí de vinagre de Mòdena .
- Treure del foc i si cal treure l'oli sobrant.
Croquetes: us poso la recepta que he fet jo amb la thermomix, si no en teniu és qüestió de fer una beixamel i afegir la ceba i el formatge.
- Posar a la thermomix l'oli i la mantega i programar 3 minuts a 120 graus i velocitat 1.
- Afegir la farina i programar 3 minuts a 120 graus i velocitat 2.
- Afegir la llet, la nou moscada, sal i pebre i programar 10 segons a velocitat 6.
- Afegir el formatge de cabra sense la pell i tallat a trossets. Si voleu també podeu afegir-hi la ceba, però tingueu en compte que llavors no es notaran els trossets.- Programar 8 minuts a 120 graus i velocitat 4.
- Si no heu afegit la ceba abans ara és el moment d'incorporar-la i remenar perquè quedi ben repartida.
- Deixar reposar 5 minuts i posar la massa en una màniga pastissera.
- Deixar refredar d'un dia per l'altra.
- Donar forma a les croquetes i arrebossar-les amb farina, ou i farina de galeta.
- Fregir en oli abundant.