diumenge, 22 de maig del 2022

Pastís de iogurt i maduixes

 



Amb molt de retard penjo aquest fantàstic pastís que va servir per celebrar l'aniversari del Jordi. La vida no em dona per més, entre la feina i les meves activitats extraescolars no tinc temps per més.


Per molts anys!!!!


La recepta original era amb gerds, però com que al Jordi no li agraden vaig pensar que seria lleig fer-li el pastís d'aniversari amb aquest fruit, així que vaig canviar els gerds per maduixes i va quedar molt bo. Jo m'he quedat amb les ganes dels gerds, segur que no trigaré gaire a fer-lo. Si el voleu fer amb gerds només cal substituir-les per les maduixes, les mesures són les mateixes.

Mireu què bonic que queda el tall:


Aquí els motius per fer aquest pastís, a veure si us convenço:
  1. Molt vistós
  2. Refrescant
  3. Fàcil de fer
  4. Sense forn
  5. Boníssim, a casa va triomfar
Si ho preferiu també es pot fer en versió gotet sense la base de galetes.

Us recomano que utilitzeu una tira d'acetat per cobrir les vores del pastís, després es desemmotlla molt millor.

Ingredients:

Base:

  • 130 gr de galetes tipus digestive
  • 70 gr de mantega
Mouse de iogurt:
  • 400 gr de iogurt grec sense sucre
  • 200 gr de formatge d'untar, tipus Philadelphia
  • 100 gr de sucre
  • 1 culleradeta de suc de llimona
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 5 plaques de gelatina
  • 3 cullerades de nata per muntar
  • 100 gr de nata muntada 
  • 150 de maduixes
Cobertura:
  • 200 gr de maduixes
  • 1 placa de gelatina
  • sucre avainillat al gust
Preparació:
Base:
  1. Triturar les galetes
  2. Fondre la mantega
  3. Barrejar les galetes amb la mantega
  4. Folrar un motlle desmuntable (el meu de 20 cm) amb paper vegetal i cobrir amb la massa de galetes.
  5. Deixar a la nevera.
Mouse:
  1. Posar a hidratar les plaques de gelatina amb aigua freda.
  2. Netejar les maduixes i assequeu-les. Han de quedar senceres i si són totes de la mateixa mida millor.
  3. En un bol barrejar el iogurt, el formatge, el sucre, el suc de llimona i l'extracte de vainilla fins que quedi una mescla fina.
  4. Escalfar les 3 cullerades de nata líquida i quan estigui ben calenta, fora del foc, afegir-hi la gelatina ben escorreguda. Quan s'hagi dissolt incorporar-la a la mescla anterior i barrejar.
  5. Muntar la resta de la nata i afegir-la a la mescla tot remenant amb moviments envolvents.
  6. Posar una capa de la crema al motlle.
  7. Repartir les maduixes senceres com més us agradi.
  8. Acabar de cobrir amb la resta de la mescla.
  9. Deixar a la nevera un mínim de 2 hores.
Cobertura (coulís):
  1. Posar a hidratar la placa de gelatina amb aigua freda.
  2. Triturar les maduixes i passar-les per un colador fi.
  3. Escalfar 3 culleradetes de maduixa triturada amb la gelatina ben escorreguda al microones. Un moment, suficient perquè la gelatina es dissolgui.
  4. Barrejar-ho tot, afegir el sucre al vostre gust i reservar fins a l'últim moment.
Desemmotllar el pastís, cobrir amb el coulís de maduixes i decorar com més us agradi.