Avui celebrem els 12 anys de l'Èlia. El seu aniversari sempre marca l'inici de curs i aquest serà important, justament avui ha arribat del viatge de final de curs de 6è que es va haver d'ajornar pel covid i dilluns comença una nova etapa a l'institut. I mentrestant nosaltres ens estem esperant per una nova adolescència a la família.... sense comentaris jejejeje!!!
Per molts anys!!!!
Aquest any no he deixat que escollís el pastís, ja estava cansada de fer formes estranyes, només ha pogut escollir el gust i ha decidit xocolata. Buscant per la xarxa vaig trobar aquesta bomba de xocolata que amb la thermomix es fa molt ràpid, només cal tenir paciència perquè es fa en tres fases.
Ingredients:
Per la base de galetes:
- 300 gr de napolitanes
- 80 gr de mantega
Per la mousse:
- 9 fulls de gelatina
- 4 clares d'ou
- 800 gr de nata per muntar
- 200 ml de llet
- 100 gr de xocolata per fondre
- 400 gr de Nutella
Per la cobertura:
- 3 fulls de gelatina
- 60 ml d'aigua
- 110 gr de sucre
- 75 gr de xocolata per fondre
- 15 gr de cacao pur
- 30 gr de nata líquida
Preparació:
De la base:
- Posar al got de la thermomix les galetes i triturar 15 segons a velocitat 8.
- Afegir la mantega a trossos i programar 3 minuts a 50 graus i velocitat 3.
- Sense thermomix tritureu les galetes i barregeu-les amb la mantega fosa.
- Cobrir la base d'un motlle desmuntable d'uns 25 cm de diàmetre amb la massa i deixar refredar a la nevera. Per facilitar el desmotllament cobreixo la base del motlle amb un paper sulfuritzat.
De la mousse:
- Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
- Posar la papallona i muntar les clares a punt de neu (2 minuts a velocitat 3 i 1/2) i reservar a la nevera.
- Sense rentar el got de la thermomix muntar la nata (a velocitat 3 i 1/2 i vigilant de no passar-vos ja que faríeu mantega) i reservar a la nevera.
- A la thermomix posar la llet i escalfar 2 minuts a 70 graus i velocitat 3.
- Afegir la xocolata i la Nutella i remenar 10 segons a velocitat 4.
- Afegir la gelatina escorreguda i remenar 10 segons a velocitat 4.
- Posar la barreja de xocolata en un bol i afegir-hi la nata, anar remenant suaument fins que quedi tota incorporada.
- Afegir les clares a la barreja i remenar suaument fins que quedi tot homogeni.
- Abocar la mousse al motlle i reservar d'un dia per l'altre a la nevera.
- Congelar durant dos o tres hores i així serà més fàcil desemmotllar.
- Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
- Posar l'aigua i el sucre al got de la thermomix i programar 5 minuts a 105 graus i velocitat 2 i 1/2.
- Afegir la xocolata i programar 20 segons a velocitat 2 i 1/2.
- Afegir la nata i programar 20 segons a velocitat 4.
- Afegir la gelatina escorreguda i programar 20 segons a velocitat 4.
- Retirar el cubilet i programar 15 segons a velocitat 2.
- Reservar i deixar refredar uns 30 minuts.
- Desemmotllar el pastís, repartir la cobertura amb una cullera per sobre i decorar al gust.