dilluns, 18 de març del 2019

Pastís de maduixes amb nata i xocolata


Avui el Marcelico, que és com l'anomenava l'avi, ha fet 23 anys i nosaltres ho vem celebrar ahir amb un bon sopar.
Del Marcel que us puc dir, és un noi simpàtic que es fa amb tothom, gran artista i més pallasso, molt treballador i sempre disposat a ajudar. Des del mateix moment del part que ja ho va posar fàcil, tot va anar tan ràpid que crec que hauria pogut néixer al mig del carrer en qualsevol moment. Ara quan miro enrere me'n faig creus que hagin passat tants anys!!!


Per molts anys i a disfrutar de la vida!!!!

El pastís té una base de galeta i xocolata, que és el que més agrada al Marcel, una primera capa de nata amb formatge, una segona de nata amb maduixes i per acabar una cobertura de xocolata. Tots 5 l'hem trobat boníssim!!!
La recepta és de you tube, cal fer-lo d'un dia per l'altre però no té complicació.


Ingredients:

Per a la base:
  • 250 gr de galetes tipus digestive
  • 80 gr de mantega
  • 2 cullerades de cacao en pols
Per a la capa de formatge:
  • 200 ml de llet freda
  • 1 sobre de quallada Royal
  • 200 ml de nata líquida
  • 125 gr de formatge tipus philadelphia
  • 80 gr de sucre
Per a la capa de maduixes:
  • 200 gr de maduixes
  • 200 ml de llet freda
  • 1 sobre de quallada Royal
  • 200 ml de nata líquida
  • 80 gr de sucre
Per a la cobertura de xocolata:
  • 100 gr de xocolata sense llet
  • 100 ml de nata líquida
Preparació:

Base:
  1. Triturar les galetes i barrejar amb el cacao i la mantega fosa.
  2. Forrar tota la base d'un motlle desmuntable.
  3. Reservar 30 minuts a la nevera.
Capa de formatge i nata:
  1. En una tassa barrejar la llet amb el sobre de quallada.
  2. En un cassó bullir la nata amb el formatge.
  3. Quan arrenqui el bull afegir el sucre i remenar bé.
  4. Afegir la barreja de llet amb la quallada i coure durant 5 minuts a foc baix sense que arribi a bullir.
  5. Abocar sobre de la base de xocolata.
  6. Posar a la nevera.
Capa de maduixes i nata:
  1. Trossejar les maduixes i aixafar-les fins que quedi una pasta fina, afegir-hi 100 ml de llet i el sucre.
  2. Barrejar la resta de la llet llet amb la quallada.
  3. Posar a bullir la nata. 
  4. Quan arrenqui el bull afegir-hi la llet amb la quallada i la barreja de maduixes que s'ha de passar per un colador fi.
  5. Coure durant 5 minuts a foc baix sense que arribi a bullir.
  6. Abocar a sobre de la capa de formatge.
  7. Posar a la nevera un mínim de 12 hores.
Cobertura de xocolata:
  1. Trossejar la xocolata.
  2. Posar a bullir la nata i tirar sobre de la xocolata.
  3. Deixar reposar 2 minuts i remenar fins que quedi ben fosa.
  4. Tirar per sobre del pastís que abans haurem desemmotllat.
  5. Deixar a la nevera fins al moment de servir.





dijous, 14 de març del 2019

Pastís de xocolata blanca i maduixes


Diumenge vem celebrar la XXVI calçotada amb la colla, això vol dir que durant 26 anys hem mantingut aquesta tradició organitzada pels calçotets: Jordi, Oriol i Jordi. 
Al llarg de tots aquests anys hem tingut de tot: pluja, vent, fred, sol, neu.... res ens ha impedit fer una gran foguera i coure 700 calçots. Enguany el mèrit se l'han emportat els fogoners, ja que ha estat la calçotada més calorosa que hem fet, principis de març i amb màniga curta.

La casualitat ha fet que també coincidís amb els 5 anys de la mort de la Mònica i després d'unes boniques paraules d'en Jordi li hem dedicat una cançó. Ha estat un moment molt emotiu.

Un dels moments que tothom espera és el dels postres, comença a sortir el primer pastís i una multitud de nens, nenes, nois i noies comencen a posicionar-se al voltant de la taula per poder caçar un trosset de cada pastís. Els grans sovint ens quedem sense, així que aquest any hem fet una mica de trampa i hem dit que aquest que avui us presento no era apte perquè portava alcohol, no ha colat a tots, però si més no l'hem pogut tastar els adults, jejejeje!!!!

Aquesta vegada jo vaig portar dos pastissos, aquest de xocolata blanca i una coca del Bages decorada per l'ocasió.


La recepta del pastís és del blog El gust és nostre, va quedar molt suau i va agradar moltíssim.

Ingredients:

  • 1 base de massa brisa
  • 500 ml de nata líquida
  • 5 cullerades superes de sucre
  • 4 fulls de gelatina
  • 250 gr de xocolata blanca
  • 1 sobre de quallada Royal
  • maduixes
Preparació:
  1. Forrar un motlle amb la base de massa brisa. Perquè no s'infli punxar la base amb una forquilla. Coure al forn preescalfat a 180º durant 15 minuts o fins que estigui daurada.
  2. Mentrestant posar a hidratar la gelatina.
  3. Escalfar la nata i el sucre, quan estigui a punt de bullir treure del foc, dissoldre-hi la gelatina escorreguda i abocar sobre de la xocolata que tindrem trossejada.
  4. Deixar reposar 5 minuts abans de remenar.
  5. Una vegada estigui fosa la xocolata tornar a posar al foc i just abans de bullir afegir-hi el sobre de quallada i coure a foc baix durant 5 minuts.
  6. Deixar refredar.
  7. En el motlle que haurem tret del forn escampar trossets de maduixa al gust.
  8. Abocar la mescla de la nata amb la xocolata i posar a la nevera un mínim de 2 hores.
  9. Decorar amb maduixes i sucre de llustre o xocolata.