Com cada 14 d'agost fem el sopar de festa major a can Tarragó amb el tradicional fricandó. Jo havia de portar postres per 35 persones i recordant el viatge a Itàlia de la setmana passada he preparat aquests gotets de panna cotta.
Després de sopar tots hem anat a la plaça on els joves han muntat el bar a sota les voltes i ha quedat molt bonic.
La panna cotta l'he fet amb thermomix, recepta de Velocidad cuchara, ha quedat molt bona amb el toc de vainilla. Per 35 persones he quatriplicat les quantitats.
Ingredients per a 6 persones:
Panna cotta:
- 250 ml de llet
- 250 ml de nata líquida
- 100 gr de sucre
- 3 fulles de gelatina
- 2 culleradetes de vainilla líquida
Salsa de fruits vermells:
- 300 gr de maduixes
- 80 gr de gerds
- 100 gr de sucre
- un rajolí de suc de llimona
Preparació:
Panna cotta:
- Amb la thermomix: posar tots els ingredients menys la gelatina al got de la thermomix i programar 10 minuts a 90º i velocitat cullera. Sense thermomix posar tots els ingredients en un cassó i escalfar sense que arribi a bullir uns 5 minuts tot anant remenant.
- Mentrestant posar a hidratar la gelatina.
- Afegir la gelatina escorreguda a la barreja calenta i remenar fins que quedi disolta. (en thermomix 1 minut a 90º i velocitat 3 i 1/2).
- Repartir la barreja en gotets i deixar refredar a la nevera, millor d'un dia per l'altre.
Salsa de fruits vermells:
- Netejar les maduixes i trossejar-les (reserveu-ne un per cap per decorar).
- En un cassó posar la meitat de les maduixes i dels gerds, junt amb el sucre i el suc de llimona.
- Posar a coure, les fruites s'aniran desfent i deixaran aigua, remenar i retirar l'escuma. Deixar que s'evapori el líquid fins que arribi a la textura de melmelada. Jo ho he tingut un 15 minuts, però tenia 4 vegades més de fruita, seguramant que amb menys tems en tindreu prou (5-10 minuts).
- Retirar del foc i incorporar la resta de maduixes i gerds, remenar perquè quedi tot integrat i deixar refredar.
- Quan la panna cotta hagi quallat i la salsa estigui a temperatura ambient, cobrir els gotets amb una capa de la salsa i reservar a la nevera fins al moment de servir.