diumenge, 31 de desembre del 2017

Nius de salmó i formatge - Feliç 2018


Amb aquests nius de salmó i formatge els CriJoArMaEl us desitgem un feliç 2018!!!!

La història es repeteix i com sempre acabo l'any a la cuina preparant el sopar d'aquesta nit. Enguany serà diferent, som molts i hem optat per un sopar en que cadascú porta alguna cosa per compartir.
Jo he preparat aquests nius de pasta de full que ja vaig fer per Sant Esteve i van agradar molt. Com a motlle he utilitzat l'accessori que em van regalar pel meu aniversari.


La recepta també és de Lékué.

Ingredients:
  • 2 bases rodones de pasta de full
  • 130 gr de salmó fumat
  • 110 gr de formatge d'untar
  • 20 gr de cibulet (jo he posat anet)
  • 1 ou
  • oli
  • sal i pebre
Preparació:
  1. Tallar el salmó i el cibulet molt petita .
  2. Barrejar el formatge amb el salmó, afegir sal, pebre i una cullerada d'oli d'oliva.
  3. Fer els nius amb el motlle.
  4. Cobrir amb la segona base de pasta de full que abans haurem tallat amb el corró de reixeta.
  5. Untar amb ou.
  6. Coure al forn, preescalfat a 180º, entre 15 i 20 minuts.


dimarts, 26 de desembre del 2017

Cucurutxos de paté d'anxova i de calamarsons amb tinta



Des de dissabte he viscut a la cuina, aquests dies de Nadal se'm gira feina i m'agrada cuidar tots els detallets perquè la taula faci goig i tot estigui al seu lloc. Aquest any hem tingut un record pels presos polítics i el groc ens ha acompanyat tots els dies a taula.
Ara que ja tinc els plats nets, taules a lloc, estovalles a la rentadora, convidats a casa seva, aprofito per explicar-vos com he farcit aquests cucurutxos de colors que vaig comprar a Lidl.
Tot buscant per internet, al blog Pasen y degusten, vaig trobar aquest paté de calamarsons amb tinta que em va cridar l'atenció, mai se m'hauria acudit fer un paté així.
Aquests patés els podeu fer servir per farcir lioneses o tartaletes o voulevants i l'avantatge és que ho podeu fer el dia abans i a última hora només cal farcir.



Paté d'anxoves:
Ingredients:
  • 1 llauna petita d'anxoves
  • 125 gr de formatge d'untar
  • 30 gr de formatge blau
  • 60 gr de mantega
Preparació:
  1. Escorreu l'oli de les anxoves.
  2. Barregeu tots els ingredients amb una batedora elèctrica.
  3. Poseu la barreja en una mànega pastissera i reserveu a la nevera.
  4. A l'últim moment farciu els cucurutxos i decoreu amb un trosset d'oliva o d'anxova. No els farciu abans que s'humitejaries els cucurutxos. 
Paté de calamarsons:
Ingredients:
  • 1 ou dur
  • 150 gr de calamarsons en tinta (llauna)
  • 85 gr de formatge d'untar
  • 25 ge d'olives sense pinyol
  • 1 sobre de tinta de calamar (opcional)
Preparació:
  1. Barrejar tots els ingredients amb la batedora elèctrica fins que quedi ben trossejat.
  2. Poseu la barreja en una mànega pastissera i reserveu a la nevera.
  3. A l'últim moment farciu els cucurutxos, jo els he decorat amb succedani de caviar vermell.


diumenge, 24 de desembre del 2017

Bon Nadal


Els CriJoArMaEl us desitgem un Nadal ben dolç i un record ben especial per al Jordi, l'Oriol, el Jordi i en Quim que aquest any, injustament, no poden celebrar aquestes festes amb les seves famílies.

Aquest any tindrem un Nadal bén "cookie", us deixo enllaç de la recepta aquí.

divendres, 1 de desembre del 2017

Pèsols amb ous durs - Gran recapte d'aliments


Avui i demà és el Gran Recapte d'Aliments, que és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. En l'enllaç que us he posat podeu trobar-hi tota la informació.

Com cada any, a part de participar donant aliments, segueixo publicant una recepta econòmica que es pot preparar amb aliments molt bàsics. Aquest any he recuperat els pèsols amb ous durs que ens feia la meva mare, un plat únic molt complert que s'agraeix en dies freds com avui.

Ingredients per a 5 persones:
  • 1 kg de pèsols congelats
  • 5 ous durs
  • 1 ceba
  • 1/4 kg de tomàquet ratllat
  • dauets de pernil (opcional)
  • 1 gotet de vi (opcional)
  • oli
  • sal
Preparació:
  1. Bullir els pèsols o coure'ls al microones.
  2. Tallar la ceba ben petitona i sofregir-la amb una mica d'oli.
  3. Quan agafi color posar els dauets de pernil i deixar coure 1 minut tot remenant.
  4. Afegir el tomàquet ratllat (he posat 1/4 de tomàquet però amb 2 cullerades n'hi ha prou) i deixar coure lentament. Si us hi agrada també podeu posar-hi all.
  5. Quan se separi l'oli del sofregit abocar el vi i deixar evaporar.
  6. Posar els pèsols cuits i cobrir amb aigua (podeu aprofitar la de bullir), salpebrar i deixar que vagi fent xup-xup entre 5 i 10 minuts.
  7. Afegir-hi els ous durs tallats per la meitat, 2 minuts més de cocció i ja podeu portar a taula.