dimarts, 18 de març de 2014

Pasta salada


Tot i que l'aniversari d'en Marcel és avui, ho vem celebrar diumenge amb una festa sorpresa que començava així:
"Com tots sabeu en Marcel és un noi entusiasta, implicat, motivat, insistent, divertit, alegre, apassionat, atent, fidel, generós, sociable, sensible, somiatruites, amic dels seus amics...
Tot el que fa l'apassiona: teatre, música, ball, fotografia, festes, família, CAU, amics, país...
És per això que avui tenim ganes de viure amb tu "Un llarg viatge" tot descobrint les teves aficions i passions, un viatge que t'ha de portar cap al teu projecte futur com a arquitecte."

Després de 18 proves on va demostrar el seu talent i el gran sentit de l'humor ens esperava un gran berenar.


Per molts anys Marcel i que puguis gaudir d'un llarg viatge!!!

Pel berenar vaig fer truitetes de patates, canapés enrotllats, croquetes, entrepans i pasta salada.
La pasta salada la podeu fer de molts gustos, jo vaig escollir de xistorra, frankfurt, tonyina i bacó amb formatge. Fa 15 dies ho vaig preparar i congelar, dissabte només va caldre tallar i enfornar.

Ingredients:
  • Una base de pasta brisa (jo la vaig comprar, però la podeu fer vosaltres mateixos)
  • xistorra
  • tonyina
  • frankfurts
  • mostassa
  • bacó
  • formatge
  • per decorar olives, sésam, llavors de rosella, orenga...
  • 1 ou
Preparació:
  1. Estendre la massa brisa i amb un corró aplanar-la i donar forma rectangular.
  2. Per cada model heu de fer el mateix: fer una tira d'uns 4 dits d'ample i aprofitant tota la llargada de la massa, emplenar amb els ingredients desitjats i enrotllar, us quedarà un xurro llarg. Embolicar amb film i deixar refredar una mica per facilitar el tall. Jo ho vaig congelar així.
  3. Pel de xistorra: posar la xistorra sencera a sobre de la massa brisa i enrotllar. 
  4. Pel de frankfurt: al centre de la tira de massa brisa posar una mica de mostassa i a sobre les salsitxes i enrotllar.
  5. Pel de bacó i formatge: fer un xurro amb el formatge i el bacó i col·locar sobre de la massa i enrotllar.
  6. Pel de tonyina: posar la tonyina sobre de la massa i enrotllar.
  7. Un cop tinguem els xurros freds podem tallar a la mida que vulguem, untar amb ou batut i decorar amb les llavors, oliva, espècies...
  8. Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 20 minuts o fins que agafin color.




diumenge, 16 de març de 2014

Pastís de galetes i Nocilla - Benvinguts al llarg viatge!


Avui hem preparat una festa sorpresa pel Marcel, dimarts vinent fa 18 anys i això s'ha de celebrar! 
Ser un CriJoArMaEl no és senzill, no n'hi ha prou en bufar les espelmes, cal demostrar les habilitats apreses al llarg dels 18 anys. 


Prova culinària:
Marcel, com a gran cuiner que ets avui et toca preparar el teu pastís d'aniversari. Aquí tens la recepta i espavila que tenim gana! Et recordo que només som 70!!!

Aquesta recepta és molt senzilla i no necessita cocció, ideal per fer amb nens. A més el pastís el podeu fer de la mida que vulgueu, per això no us poso quantitats.


Ingredients:

  • Galetes Maria rectangulars
  • Nocilla (crema de cacau)
  • llet
Preparació:
  1. En un bol posar la llet.
  2. En una safata anar fent capes de galetes sucades a la llet (només dos segons), i a continuació untar-les amb Nocilla i així fins que tinguem l'alçada desitjada. 
  3. Acabar l'última capa amb Nocilla i untar també els laterals.
  4. Decorar al gust i refredar a la nevera fina al moment de servir.

dilluns, 10 de març de 2014

Adéu Mònica!


Avui és un dia trist, molt trist. La Mònica, una bona amiga, ens ha deixat quan encara tenia un llarg camí per recórrer.
Al meu cap es barregen els bons moments compartits amb un sentiment de ràbia i injustícia, dies com avui no haurien d'existir.

Mònica, avui aquesta rosa és per tu, segur que t'hauria agradat. Fins sempre!!

diumenge, 2 de març de 2014

Núvols de sucre - Sant Medir


Demà és Sant Medir, festa grossa a Gràcia. D'aquí a poques hores els carrers del barri s'emplenaran de caramels, cavalls i carrosses ben carregades de llaminadures. Grans i petits tornaran a casa seva arrossegant bosses plenes de caramels.
Els CriJoArMaEl, com a bons graciencs, ens afegim a aquesta festa amb aquests núvols de maduixa casolans.
Que tingueu un dolç Sant Medir!

La recepta és del blog El món de Juju.

Ingredients:
  • 1 bossa més una cullerada de gelatina de maduixa
  • 2 bosses de gelatina neutra
  • 300 gr de sucre
  • 200 ml d'aigua
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • sucre glaç
Preparació:
  1. Posar a bullir els 200ml d'aigua.
  2. Quan arrenqui el bull afegir-hi el sucre i les gelatines.
  3. Deixar a foc mig durant 10 minuts i sense deixar de remenar.
  4. Retirar del foc i deixar refredar durant 15 minuts.
  5. Amb un batedor elèctric batre fins que agafi textura de merenga, com si batéssiu clares a punt de neu.
  6. Posar en un motlle untat amb oli de gira-sol i deixar refredar 12 hores.
  7. Desemmotllar, tallar en daus i arrebossar amb el sucre glaç.