dimecres, 11 de setembre del 2013

Pastís de la via catalana (sense ou ni proteïna de la vaca)


Avui serà un dia emocionant per la nostra família, ja ho tenim tot preparat per anar a la via catalana amb unes quantes famílies de l'escola. El tram 401, a Sant Feliu de Llobregat, ens espera!

 
Com que el dia serà llarg, per agafar forces què millor que una bona coca per berenar.
Que tingueu una bona i dolça diada. Visca Catalunya!!!!
 
Buscant per la blogosfera he trobat aquesta recepta de pa de pessic sense ou al bloc de Secrets de cuina i que he adaptat amb iogurt i llet de soja per que en puguin menjar tots els nens i nenes del grup.
 
Ingredients:
  • 1 iogurt de soja
  • 1 mesura de iogurt de llet de soja
  • 1/2 mesura de iogurt d'oli
  • 2 mesures de iogurt de sucre
  • 4 mesures de iogurt de farina
  • 1 sobre de llevat (jo poso hacendado que no té traces)
  • ratlladura de la pell d'una llimona
Preparació:
  1. Preescalfar el forn, amb l'escalfor de baix, a 180º.
  2. Barrejar tots els ingredients amb un batedor elèctric.
  3. Posar la barreja anterior en un motlle untat amb oli.
  4. Coure al forn entre 45 i 55 minuts, comprovar amb un punxó que està cuit.
  5. Deixar refredar, decorar i servir.

dilluns, 9 de setembre del 2013

Pastís de piruletes


Fa un any vaig veure aquest pastís al bloc de la Gemma  i de seguida vaig tenir clar que seria el pastís perfecte per l'aniversari de l'Èlia, només calia esperar un any i guardar el secret, a casa nostra els pastissos són sorpresa fins que surten amb les espelmes enceses.
Avui les espelmes eren piruletes i el pastís rosa com ella volia, quan l'ha vist els ulls se li han il·luminat.



Per molts anys Èlia!!!!


 
Ingredients:
Base:
  • 200 gr de galetes Digestive
  • 100 gr de mantega
Mousse:
  • 16 piruletes
  • 150 ml de licor de piruleta
  • 10 fulles de gelatina
  • 2 iogurts grecs
  • 150 gr de sucre
  • 700 ml de nata per muntar
Cobertura:
  • 100 ml d'aigua
  • 100 ml de licor de piruleta
  • 2 fulles de gelatina
Preparació:
Base:
  1. Triturar les galetes (ma de morter, picadora,..)
  2. Fondre la mantega al microones.
  3. Barrejar la mantega amb les galetes.
  4. Cobrir amb la barreja tota la base d'un motlle desmuntable tot pressionant amb una forquilla. Per que sigui més fàcil desemmotllar cobreixo la base del motlle amb un paper de forn. 
  5. Reservar a la nevera.
Mousse:
  1. Hidratar la gelatina (posar en remull amb aigua freda).
  2. En un cassó per anar al foc posar-hi 75 ml de licor de piruleta i les piruletes trossejades, escalfar fins que s'hagin fos les piruletes.
  3. Escórrer la gelatina i disoldre-la amb el líquid calent.
  4. A part barrejar els iogurts, amb el sucre i 75ml de licor.
  5. Afegir-hi la barreja amb la gelatina i remenar.
  6. Semi muntar la nata i afegir a la barreja anterior tot remenant amb moviments envolvents.
  7. Deixar quallar a la nevera un mínim de 4 hores.
Cobertura:
  1. Hidratar la gelatina.
  2. Escalfar la meitat de l'aigua.
  3. Fora del foc disoldre-hi la gelatina ben escorreguda.
  4. Afegir l'altra meitat de l'aigua i el licor, remenar i deixar refredar.
  5. Abocar el líquid a sobre de la mousse i deixar refredar a la nevera.
Desemmotllar, decorar, servir i gaudir!