Mentres divendres miràvem el programa Cuines de TV3, on el cuiner era Roger de Gràcia, el Marcel va decidir que aquell era el plat que volia l'endemà per celebrar el seu sant, espaguetis a la siciliana. Només una condició, podia ser qualsevol pasta menys espaguetis.
Tal dit i tal fet, l'endemà teníem a taula un bon plat de pasta per dinar i celebrar així sant Marcel.
Ingredients: (4 persones)
- 400 gr de pasta
- 6 tomàquets madurs
- 1/2 pot d'olives verdes
- 1/2 pot d'olives negres
- tàpares
- 2 grans d'all
- 2 bitxos
- orenga
- julivert
- oli i sal
- Posar a bullir la pasta amb abundant aigua amb sal.
- Pelar i tallar els alls ben petitons.
- Tallar els bitxos ben petitons.
- Posar un rajolí d'oli en una paella, afegir-hi els alls i els bitxos, deixar enrossir tot vigilant que no es cremin.
- Posar el tomàquet tallat a dauets (si voleu que us quedi més fi peleu-los abans) i deixar que cogui a foc viu.
- Tallar les olives a rodanxes.
- Quan el tomàquet comenci a coure afegir les tàpares i les olives a la paella, remenar i deixar coure tot junt un parell de minuts.
- Afegir el julivert picat i l'orenga, remenar i ja tenim la salsa llesta. Tasteu i rectifiqueu de sal si cal.
- Un cop bullida la pasta (seguiu instruccions del fabricant) escorreu-la lleugerament i afegiu a la salsa.
- Jo hi he posat uns dauets de formatge havarti que s'han fos amb l'escalfor.
- I tots a taula que no es refredi!!